Scroll naar boven
Offerte aanvragen
Delen
/kanten/zetten

Veelzijdig werkpaard

De kantbank van Laserworx is een veelzijdig werkpaard met een drukkracht van 175ton. Hiermee kunnen de meest gangbare diktes van staal, RVS en aluminium in de gewenste vorm worden gedrukt.

De speciale software van Laserworx houdt rekening met de krimp/rek van het materiaal in combinatie met de parameters van de lasersnijmachine en kantbank. Zo kunnen wij vanuit een STEP-bestand vrij eenvoudig een nieuwe uitslag maken en deze digitaal inlezen op de kantbank. Zo worden simpele 90º zettingen en complexe producten uiterst nauwkeurig geproduceerd.

Twee verschillende productiemethoden

De termen kanten en zetten worden veel door elkaar gebruikt. Het zijn echter 2 verschillende productiemethoden en het verschil is vrij eenvoudig uit te leggen. Bij zetten wordt de plaat aan een zijde vastgehouden door een klem en het vrij beweegbare deel omgebogen.

Bij kanten ligt het materiaal vrij op een ondermes en drukt een bovenmes deze in de desgewenste vorm. Het voordeel van het kantproces is dat het sneller is dan het zetten van plaat. Bij Laserworx hebben wij een Durma kantbank die over 3000mm producten kan produceren.

Meer weten over Kanten/zetten?

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op

Direct persoonlijk advies?

Bel ons! Tel: +31 (0)594 820 970

/toepassingen