fbpx
Scroll naar boven
Offerte aanvragen
Delen

Aluminium snijden


Aluminium snijden is een uitdaging materiaal, wij hebben de expertise in huis.

/lasersnijden aluminium

Uw aluminium op maat gesneden

Aluminium snijden

Aluminium snijden is de methode om dit veelgebruikte metaal op maat te krijgen. Het is een uitdagend materiaal, als het gaat om lasersnijden. Wilt u aluminium op maat laten snijden dan bent u bij ons aan het juiste adres. Enerzijds is het vrij makkelijk te snijden, anderzijds ontstaat vrij snel braamvorming door het lagere smeltpunt.Bij Laserworx beschikken wij over de mogelijkheid aluminium te snijden t/m 30mm en goed te produceren. Bij dikker materiaal vindt er een nabewerking plaats. Ook dat doen wij naar uw gestelde specificaties.

Aluminium snijden en onze methode

Wij snijden aluminium met onze geavanceerde snijmachine, de Bystronic, nauwkeurig, eenvoudig en snel op maat. Standaard snijden wij EN-AW 5754, EN-AW 5083 en EN-AW 6082. Naast het snijden van aluminium markeren, graveren en etsen wij dit ook. Markeren, graveren of etsen zijn veel door elkaar gebruikte termen. Het zijn drie technieken om een indicatielijn of -punt aan te brengen op metaal. Omdat het drie verschillende technieken zijn leggen wij graag kort uit wat deze drie technieken zijn waarmee metaalbewerkers een punt aanbrengen op metaal.

Technieken om een punt aan te brengen op aluminium

De eerste techniek is het etsen van aluminium. Etsen is het chemisch behandelen van een oppervlak, waardoor een reactie ontstaat.

De tweede techniek is het graveren van aluminium. Bij graveren wordt er fysiek materiaal verwijderd, waardoor er een ‘sleuf’ ontstaat.

De derde techniek die gebruikt wordt bij aluminium snijden is het markeren van dit metaal. Hierbij brandt de laser een markeringspunt in op het materiaal. Door het Laser markeren oxideert het op die plaats, waardoor een verkleuring ontstaat. Het grootste voordeel hiervan is dat het materiaal ter plekke heel weinig verandering van structuur en dikte ondergaat. Het nadeel van laser markeren is dat het (indien onbehandeld) een potentiële corrosieplek is. In de praktijk is dit echter geen probleem. Nagenoeg alle metalen ondergaan een nabehandeling of zijn uit zichzelf beschermd tegen een bepaalde mate van corrosie of invloed van buitenaf (zoals RVS en aluminium).

Meer over de mogelijkheden weten? Neem contact met ons op of klik op de link hieronder om een offerte aan te vragen

Voordelen Lasersnijden aluminium
Rechte, braamvrije en fijne snedes
Contactloze bewerking
Bijna elk ontwerp is mogelijk
Eenvoudig tot complex
Nauwkeurig snijden met hoge snelheid
Laserworx denkt met u mee

Bel ons gerust

Bent u geïnteresseerd geraakt in Lasersnijden van aluminium? Neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte

Ontvang binnen korte tijd een persoonlijke offerte n.a.v. uw wensen.

Aluminium snijden met een lasersnijmachine