Scroll naar boven
Offerte aanvragen
Delen

Lasersnijden aluminium


Aluminium is een uitdagend materiaal, als het gaat om lasersnijden.

/lasersnijden aluminium

Lasersnijden van aluminium

Aluminium is een uitdagend materiaal, als het gaat om lasersnijden. Enerzijds is het vrij makkelijk te snijden, anderzijds ontstaat vrij snel braamvorming door het lagere smeltpunt.

Bij Laserworx kan aluminium t/m 6mm nagenoeg braamloos gesneden worden. Zodra het materiaal dikker is, zal er een nabewerking op plaats moeten vinden. Ook dat doen wij naar uw gestelde specificaties.

Standaard snijden wij EN-AW 5754, EN-AW 5083 en EN-AW 6082.

Markeren, graveren en etsen

Ook aluminium kan door ons goed gemarkeerd worden. Markeren, graveren of etsen zijn veel door elkaar gebruikte termen om een indicatielijn of -punt aan te brengen. Het zijn echter 3 verschillende dingen die een korte uitleg behoeven. Etsen is het chemisch behandelen van een oppervlak, waardoor een reactie ontstaat. Bij graveren wordt er fysiek materiaal verwijderd, waardoor er een ‘sleuf’ ontstaat.

Inbranden van de laser op het materiaal

Lasermarkeren is het inbranden van de laser op het materiaal. Hierdoor oxideert het op die plaats, waardoor een verkleuring ontstaat. Grootste voordeel is dat het materiaal ter plekke heel weinig verandering van structuur en dikte ondergaat. Nadeel is dat het (indien onbehandeld) een potentiele corrosieplek is. In de praktijk is dit echter geen probleem. Nagenoeg alle metalen ondergaan een nabehandeling of zijn uit zichzelf beschermd tegen een bepaalde mate van corrosie of invloed van buitenaf (zoals RVS en aluminium).

Meer over de mogelijkheden weten? Neem contact met ons op.

Voordelen Lasersnijden aluminium
Rechte, braamvrije en fijne snedes
Contactloze bewerking
Bijna elk ontwerp is mogelijk
Eenvoudig tot complex
Nauwkeurig snijden met hoge snelheid
Laserworx denkt met u mee

Bel ons gerust

Bent u geïnteresseerd geraakt in Lasersnijden van aluminium? Neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte

Ontvang binnen korte tijd een persoonlijke offerte n.a.v. uw wensen.