fbpx
Scroll naar boven
Offerte aanvragen
Delen

Lasersnijden van staal


Jouw specialist in het lasersnijden van staal.
Laserworx denkt altijd met u mee.
Neem vandaag nog contact op met Laserworx voor snel en vakkundig advies.

/lasersnijden staal

Lasersnijden van staal

Staal lasersnijden is de ideale manier om je metaal in op maat te krijgen. Bij Laserworx doen we dit al jaren. Het is een populaire metaalsoort dat gebruikt wordt om producten van te maken. Deze metaalsoort heeft verschillende voordelen. Er is makkelijk aan te komen en het is goed te verwerken. Nog een voordeel is dat het materiaal duurzaam is.

Laserworx is gespecialiseerd in het lasersnijden van staal. Wij hebben de equipement hiervoor en de kennis in huis. Wij gebruiken bij voorkeur blank of gebeitst/geolied materiaal. Het is onze ervaring dat dit de beste resultaten oplevert. Wij zijn ook toegerust om zwarte staal en andere speciale stalen te snijden. Dit kunnen wij goed voor elkaar krijgen als het dikker, slijtvast of een staal van hoge sterkte is.

Heeft u vragen? Op basis van onze jarenlange ervaring adviseren wij je graag!

Staal tot 0,1 millimeter nauwkeurig gesneden

Met onze geavanceerde lasersnijder snijden wij met hoge precisie verschillende soorten en diktes staal. Hiervoor zijn een aantal factoren noodzakelijk om de gewenste resultaten te behalen. Een van deze factoren is dat er gewerkt moet worden met goed materiaal. De tweede factor is het materiaal door de juiste leverancier is aangeleverd. Met onze ervaring hierin behalen we kwalitatief hoogwaardige resultaten. De hiervoor aangehaalde nauwkeurigheid is afhankelijkheid van een aantal factoren. Kijk voor meer informatie hierover op Toleranties lasersnijden.

Technieken om een punt aan te brengen op staal

De eerste techniek is het etsen van staal. Etsen is het chemisch behandelen van een oppervlak, waardoor een reactie ontstaat.

De tweede techniek is het graveren van staal. Bij graveren wordt er fysiek materiaal verwijderd, waardoor er een ‘sleuf’ ontstaat.

De derde techniek die gebruikt wordt bij staal snijden is het markeren van dit metaal. Hierbij brandt de laser een markeringspunt in op het materiaal. Door het Laser markeren oxideert het op die plaats, waardoor een verkleuring ontstaat. Het grootste voordeel hiervan is dat het materiaal ter plekke heel weinig verandering van structuur en dikte ondergaat. Het nadeel van laser markeren is dat het (indien onbehandeld) een potentiële corrosieplek is. In de praktijk is dit echter geen probleem. Nagenoeg alle metalen ondergaan een nabehandeling of zijn uit zichzelf beschermd tegen een bepaalde mate van corrosie of invloed van buitenaf (zoals RVS en aluminium).

Klik op de link hieronder om een vrijblijvende offerte op te vragen

De grootste voordelen van staal lasersnijden:
Complexe vormen mogelijk
Hoge bewerkingssnelheid
Nauwkeurige toleranties mogelijk
Hoge reproduceerbaarheid van producten
In veel gevallen geen nabewerking nodig

Bel ons gerust

Bent u geïnteresseerd geraakt in Lasersnijden van staal? Neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte

Ontvang binnen korte tijd een persoonlijke offerte n.a.v. uw wensen.

U ziet hier een lasersnijmachine staal lasersnijden op maat.