Scroll naar boven
Offerte aanvragen
Delen

Lasersnijden staal


De lasersnijmachine van Laserworx is een unieke investering in Noord-Nederland.

/lasersnijden staal

Lasersnijden van staal

Staal is een veelgebruikt metaal om producten van te maken. Vele soorten en maten zijn makkelijk te verkrijgen, het is redelijk eenvoudig om op meerdere manieren te verwerken en als het goed wordt geconserveerd is het erg duurzaam.

Bij Laserworx gebruiken wij bij voorkeur blank of gebeitst/geolied materiaal. Dit geeft het beste en mooiste resultaat. Echter bij speciaal staal of dikkere maten kunnen wij ook erg goed uit de voeten met zwart materiaal of speciaal stalen zoals slijtvast of hoge sterkte staal.

Tot 0,1 millimeter nauwkeurig

Door de juiste keuze van materiaal en leveranciers behalen wij het beste en mooiste resultaat. De nauwkeurigheid is afhankelijkheid van een aantal factoren. Kijk voor meer informatie op Toleranties lasersnijden

Markeren, graveren en etsen

Markeren, graveren of etsen zijn veel door elkaar gebruikte termen om een indicatielijn of -punt aan te brengen. Het zijn echter 3 verschillende dingen die een korte uitleg behoeven. Etsen is het chemisch behandelen van een oppervlak, waardoor een reactie ontstaat. Bij graveren wordt er fysiek materiaal verwijderd, waardoor er een ‘sleuf’ ontstaat.

Lasermarkeren

Lasermarkeren is het inbranden van de laser op het materiaal. Hierdoor oxideert het op die plaats, waardoor een verkleuring ontstaat. Grootste voordeel is dat het materiaal ter plekke heel weinig verandering van structuur en dikte ondergaat. Nadeel is dat het (indien onbehandeld) een potentiële corrosieplek is. In de praktijk is dit echter geen probleem. Nagenoeg alle metalen ondergaan een nabehandeling of zijn uit zichzelf beschermd tegen een bepaalde mate van corrosie of invloed van buitenaf (zoals RVS en aluminium).

Klanten

Laserworx biedt inmiddels bedrijven in de machine- en constructiebouw, staalbouw, agrarische machinebouwers en industrie voordelen op het gebied van snijden en kanten. Inmiddels hebben ook andere branches zoals de medische industrie de weg naar Laserworx gevonden. Dit is niet alleen door het lasersnijden, maar juist omdat we dat stapje verder willen gaan. Door de ervaring van onze medewerkers kunnen wij adviseren en verbinden daar waar nodig.

De grootste voordelen van lasersnijden:
Complexe vormen mogelijk
Hoge bewerkingssnelheid
Nauwkeurige toleranties mogelijk
Hoge reproduceerbaarheid van producten
In veel gevallen geen nabewerking nodig

Bel ons gerust

Bent u geïnteresseerd geraakt in Lasersnijden van staal? Neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte

Ontvang binnen korte tijd een persoonlijke offerte n.a.v. uw wensen.