fbpx
Scroll naar boven
Offerte aanvragen
Delen

RVS Lasersnijden


RVS lasersnijden met perfecte precisie.

/lasersnijden rvs

Bij laserworx snijden wij RVS deskundig op maat

RVS Lasersnijden

RVS lasersnijden is niet nieuw, maar kan in de dagelijkse praktijk een uitdaging zijn. Laserworx biedt een totaalpakket aan voor het op maat snijden van RVS, waarmee we perfect metalen in bijna elke gewenste vorm op maat krijgen. Wij beschikken hiervoor over de deskundige expertise, ervaring en materiaal. Wij snijden standaard de kwaliteiten 1.4301/1.4307 (304/304L) en 1.4401/1.4404 (316/316L) in diktes 1 t/m 30mm. Heeft u andere wensen, neem dan contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Lasersnijmachine en Techniek

De Bystronic is een nauwkeurige lasersnijmachine die wij gebruiken voor RVS lasersnijden. Met deze machine snijden we RVS t/m 30 mm eenvoudig en snel op maat. Het resultaat: ‘perfecte precisie’.  Naast het lasersnijden van rvs kan dit door ons ook gemarkeerd, gegraveerd of geëtst worden. Markeren, graveren of etsen zijn veel door elkaar gebruikte termen. Het zijn drie technieken om een indicatielijn of -punt aan te brengen op metaal. Omdat het drie verschillende technieken zijn leggen wij graag kort uit wat deze drie technieken zijn waarmee metaalbewerkers een punt aanbrengen op metaal.

Technieken bij RVS lasersnijden om een punt aan te brengen op metaal

De eerste techniek is het etsen van RVS. Etsen is het chemisch behandelen van een oppervlak, waardoor een reactie ontstaat.

De tweede techniek is het graveren van RVS. Bij graveren wordt er fysiek materiaal verwijderd, waardoor er een ‘sleuf’ ontstaat.

De derde techniek is het markeren van RVS. Hierbij brandt de laser een markeringspunt in op het materiaal. Door het Laser markeren oxideert het op die plaats, waardoor een verkleuring ontstaat. Het grootste voordeel hiervan is dat het materiaal ter plekke heel weinig verandering van structuur en dikte ondergaat. Het nadeel van laser markeren is dat het (indien onbehandeld) een potentiële corrosieplek is. In de praktijk is dit echter geen probleem. Nagenoeg alle metalen ondergaan een nabehandeling of zijn uit zichzelf beschermd tegen een bepaalde mate van corrosie of invloed van buitenaf (zoals RVS en aluminium).

Klik op de link hieronder om een vrijblijvende offerte op te vragen

Voordelen RVS laseren
Rechte, braamvrije en fijne snedes
Contactloze bewerking
Bijna elk ontwerp is mogelijk
Eenvoudig tot complex
Nauwkeurig snijden met hoge snelheid
Laserworx denkt met u mee

Bel ons gerust

Bent u geïnteresseerd geraakt in Lasersnijden van RVS? Neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte

Ontvang binnen korte tijd een persoonlijke offerte n.a.v. uw wensen.

RVS Laseren door middel van deze rvs lasermachine