Scroll naar boven
Offerte aanvragen
Delen

Lasersnijden RVS


RVS is een uitdagend materiaal, maar ook ontzettend veelzijdig.

/lasersnijden rvs

Lasersnijden van RVS

Het lasersnijden van RVS is niet nieuw, maar kan in de dagelijkse praktijk een uitdaging zijn. Vragen zoals corrosiebestendigheid en afwerkingsniveau komen regelmatig bij ons terecht.

Wij snijden standaard de kwaliteiten 1.4301/1.4307 (304/304L) en 1.4401/1.4404 (316/316L) in diktes 1 t/m 25mm. Heeft u andere wensen, neem dan contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Markeren, graveren en etsen

Ook RVS kan door ons gemarkeerd worden. Markeren, graveren of etsen zijn veel door elkaar gebruikte termen om een indicatielijn of -punt aan te brengen. Het zijn echter 3 verschillende dingen die een korte uitleg behoeven. Etsen is het chemisch behandelen van een oppervlak, waardoor een reactie ontstaat.Bij graveren wordt er fysiek materiaal verwijderd, waardoor er een ‘sleuf’ ontstaat.

Inbranden van de laser op het materiaal

Lasermarkeren is het inbranden van de laser op het materiaal. Hierdoor oxideert het op die plaats, waardoor een verkleuring ontstaat. Grootste voordeel is dat het materiaal ter plekke heel weinig verandering van structuur en dikte ondergaat. Nadeel is dat het (indien onbehandeld) een potentiele corrosieplek is. In de praktijk is dit echter geen probleem. Nagenoeg alle metalen ondergaan een nabehandeling of zijn uit zichzelf beschermd tegen een bepaalde mate van corrosie of invloed van buitenaf (zoals RVS en aluminium).

Voordelen Lasersnijden RVS
Rechte, braamvrije en fijne snedes
Contactloze bewerking
Bijna elk ontwerp is mogelijk
Eenvoudig tot complex
Nauwkeurig snijden met hoge snelheid
Laserworx denkt met u mee

Bel ons gerust

Bent u geïnteresseerd geraakt in Lasersnijden van RVS? Neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte

Ontvang binnen korte tijd een persoonlijke offerte n.a.v. uw wensen.